501@2xRózsár Gábor vagyok. Amikor az RG informatikát keresi, velem veszi fel a kapcsolatot. Az RG informatika alapvetően egyszemélyes vállalkozás, miközben mégsem. A szakmában eltöltött több mint 20 év alatt rengeteg kitűnő szakemberrel kötöttem baráti és szakmai kapcsolatot. Amikor egy- egy feladatot, megbízást kapok, időnként más munkatársakat is belevonok a feladatok megoldásába, időszakosan vagy rendszeresen. Így mindig az adott feladat szakértőjével a lehető leghamarabb tudjuk megoldani a kérdést. Ez egy évek óta jól bevált és kölcsönösen működő gyakorlat, így lesz az egyszemélyes vállalkozásból valójában egy több embert foglalkoztató “kis cég”.


1993 óta foglalkozom informatikával, 2001 óta pedig rendszergazda tevékenységgel. Folyamatosan dolgoztam, dolgozom az oktatásban is, egyetemi, középiskola és általános iskolai szinten, miközben tartottam képzéseket az Oktávnál és a Számalknál is rendszer üzemeltetők részére.

2002-ben ismerkedtem meg a Linuxszal, azóta a szabad szoftverek lelkes híve vagyok. Sok helyen alkalmaztam már Linuxos kiszolgálókat, van ahol -a frissítéseket leszámítva- 2005 óta az általam akkor kialakított Debian GNU Linux szolgálja ki a közel 100 Windowsos klienst. 2012-ben a Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központot kísérleti projektként egymagam állítottam át teljesen szabad szoftverekre.

2003-ban létrehoztam a teljesen non profit alapon működő LOK, azaz Linux az Oktatásban konferenciát, ahova rendszeresen 140-160 rendszergazda és informatika tanár látogat el, hogy ingyenes előadások keretében a szakma legjobbjaitól tanulhasson.


Publikációk

Előadások